Brukervurdering: 5 / 5

Sjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktiv
 

Juniorhack er en del av #hack4no og er for kodeinteresserte barn og ungdommer.

Juniorhack er som en 2-dagers kodeklubb hvor man får eksperimentere med data og lære mye spennende om koding.

Det er også en møteplass hvor juniorene kan møte andre kodeinteresserte barn og ungdommer, og foreldre og foresatte vil treffe andre flotte mennesker som bruker av fritiden sin på å lære barn å programmere.

Koding og roboter

På programmet på #juniorhack 2017 sto blant annet workshoper om programmering av roboter, programmering av musikk, Micro:bit og hvordan bruke kart og data i egne spill.

For de med litt erfaring og som kun ville jobbe med sitt eget kodeprosjekt eller -eksperiment, arrangerte vi en egen juniorhack-konkurranse.

Dronekurs og "makerspace"alpha

Det ble også holdt kurs i dronebygging. Videre byggde vi opp et svært "makerspace" med masse spennende digitale duppeditter både for små og store barn. Her fikk juniorene prøve noe av det man kan få til med koding og ha det gøy mens de kunne være kreative, lage animasjonsfilm, teste programmering av roboter, utforske Micro:bit og mye mer. Blant annet fikk de møte mange forskjellige roboter, og Alpha (bildet) var en av dem.

Kode-skoledag

I 2017 hadde vi skreddersydd et eget opplegg for skoleklasser, før resten av juniordeltakerne kommer fredag ettermiddag. Skoledagen var tilpasset skoleklasser på ungdomstrinnet som har programmering som valgfag.

Tilpasset nybegynnere og erfarne

Juniorhack er i hovedsak tilpasset barn og unge i alderen 10 - 16 år. Det er tilpasset både de som har ingen eller liten programmeringserfaring, og de som har mye erfaring. Yngre barn med programmeringserfaring kan gjerne delta. Både barn/ungdommer som kommer alene eller sammen med venninner/kamerater, og hele kodeklubber og skoleklasser, er velkomne.

Må ha med foresatt

Alle barna må ha en voksen med som har ansvar for vedkommende under hele arrangementet, både på dagtid og på nattestid for de som overnatter. En voksen kan ha ansvar for flere barn.

Alt er gratis

Deltakelse på #hack4no er helt gratis. Vi tilbyr gratis mat (lunsj og middag) og overnatting (i klasserom), og vil så langt pengene rekker, sette opp buss eller dele ut reisestipend til skoleklasser og kodeklubber slik at reisen til Hønefoss blir så rimelig som overhodet mulig.

Les mer

 

2018 © Kartverket

Søk